До Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу АУП спільно з МОН України презентують ресурси для вчителів

13.05.2024  

18 травняДень пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

У цей день 1944 року приблизно 200 тис. кримських татар депортували з рідного півострова, а за кілька днів увесь народ був позбавлений батьківщини.

Протягом 12 років кримські татари мали статус «спецпереселенців». За офіційними даними, майже половина кримських татар загинула від голоду та хвороб у дорозі чи на засланні.

З 2015 року українська держава визнає депортацію 1944 року геноцидом кримських татар.

Міністерство освіти і науки України рекомендує провести у закладах освіти інформаційні години, лекції, тематичні уроки тощо, приурочені цим трагічним подіям. 

Академія української преси презентує ресурси для вчителів, які допоможуть у проведенні заняття. Окрім вже існуючих видань з цієї тематики, буде презентовано останній із серії посібник АУП «Нариси з історії Криму (2015-2022): додатковий матеріал для вчителів 10 класу загальної середньої освіти, викладачів педагогічних вишів».    

Презентація матеріалів з низкою завдань, що формують навички верифікації джерел і критичного мислення відбудеться 16 травня 2024 о 16:00. 

​​Модерує: Оксана Волошенюк, викладачка кафедри кінознавства КНУТКіТ імені І. К. Карпенка-Карого,  експертка з медіаосвіти АУП.

Гості зустрічі: 

Раїса Євтушенко, головна спеціалістка Директорату дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти Міністерства освіти і науки України;

Станіслав Цалик, український історик і письменник;

Олександр Мокрогуз, завідувач кафедри суспільних дисциплін та методики їх викладання ЧОІППО К. Д. Ушинського, доцент, кандидат педагогічних наук.

Конспекти занять/посібники будуть доступні після презентації на ресурсах АУП. 

Запрошуємо долучитися до прямого ефіру на сторінці АУП у Фейсбуці: https://www.facebook.com/aupfoundation  

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right