Максим Запорожченко про практичні кроки з інфодетоксу. YouTube-ефіри від АУП до Глобального тижня медіаграмотності

29.10.2023  

Що людина може встигнути за 1 секунду свого життя? Кліпнути очима, зробити вдих-видих, клікнути комп’ютерною мишкою, загалом, цей проміжок часу проходить для нас непомітно. 

А тим часом людство за 1 секунду одночасно використовує 133 терабайти інтернет-трафіку, здійснює 3,5 мільйонів пошукових запитів у Google, переглядає одночасно майже 12 тисяч години відео на YouTube і відправляє близько 3,5 мільйонів листів електронною поштою, дві третини з яких є спамом. 

Людство з кожним роком споживає та продукує все більше і більше інформації, значна частина якої не несе жодної користі, а лише перевантажує наш мозок, викликає страх, паніку, втому, розсіяність, спонукає до необдуманих рішень. 

Залежність від цифрових пристроїв, соціальних мереж – ще одна проблема XXI століття, яка швидко масштабується, адже за даними глобального сервісу “Statista”, кількість користувачів соцмереж щороку зростає на 200 мільйонів, а інтернет-користувачів – на 400 мільйонів. 

Максим Запорожченко під час ефіру, що відбувся 27 жовтня на YouTube-каналі АУП,   запропонував 10 дієвих кроків з інформаційної детоксикації, які допоможуть не лише очистити свій медіараціон від інфотоксинів, а й покращити концентрацію та підвищити продуктивність під час професійної діяльності. 

“Три головних стовпи успіху на шляху до інфодетоксу: мотивація, регулярність та чесність перед собою. Маленькими кроками можна досягти великих перемог і після цього вже ви керуватимете своїм інфопростором, а не навпаки”, – зазначив Максим Запорожченко, завершуючи фінальну онлайн-зустріч із аудиторією Академії української преси в межах відзначення Глобального тижня медіа та інформаційної грамотності.

Переглянути ефір можна за покликанням: https://youtu.be/TdVRxsqGTMg?si=C9Y-8MXyvOyp_bBp 

#GlobalMILWeek2023 

 

envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right