Оксана Волошенюк та Станіслав Цалик про Крим. YouTube-ефіри від АУП до Глобального тижня медіаграмотності

27.10.2023  

У 2014 році Крим був анексований без жодного вистрілу? Референдум був законним? Як швидко кримчани отримали російські паспорти? Після припинення існування Кримського ханату у 18 столітті, Крим приєднався чи його приєднали до складу Російської імперії? 

У виданнях « Нариси з історії Криму: від середини XVIII ст. до 2022 року» крок за кроком описуються російські наративи та розвінчуються історичні міфи. 

Про важливі деталі, які вдалося відшукати експертам, формуючи нариси, під час ефіру АУП розповіла Оксана Волошенюк, експертка з медіаосвіти і медіаграмотності разом зі Станіславом Цаликом, кримознавцем, письменником, есеїстом. Захід відбувся 25 жовтня 2023 року. 

Оксана Волошенюк розповіла про методичну частину нарисів. Відзначивши, що завдання та вправи цілком пов’язані з текстом і мають репродуктивний характер: «Ми вчимо працювати з текстовими і візуальними джеремами, а саме з їх верифікацією, формуємо навички декодування медіатексту. Працюємо з колажами, мемами, карикатурами і іншими відомими інструментами медіадіяльності» — сказала експертка. 

«Ми обов’язково мусимо написати книжку ще і про новий Крим.  Наприкінці нашого п’ятого видання є спеціальний розділ, який аналізує варіанти повернення Криму. Тобто ми самі, звісно, не є стратегами, але ми дивимося, які версії з цього приводу висловлювалися в Україні в різні часи. Як вони змінювалися поступово від лагідного, мирного варіанту до розуміння, що це, очевидно, буде зроблено збройним шляхом», — зауважив Станіслав Цалик. 

Нагадаємо, що прямі ефіри відбудуться протягом Глобального тижня медіаграмотності. Теми та час за посиланням: https://www.aup.com.ua/anonce/vidznachte-tizhden-media-ta-informaci/

Будемо раді, якщо долучитеся!

#GlobalMILWeek2023 

envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right