Інформування аудиторії залишається  світовим пріоритетом

16.10.2023  

Академія української преси за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу 10-12 жовтня провела другий триденний вебсемінар “Інтерактивні форми та методи у процесі викладання журналістських дисциплін”

Разом з тренерами учасники заходу перетворювали стару рольову модель лектор-ментор на модель наставник-тренер-партнер, а також випробували на собі різноманітні авторські вправи, ігри, рефлексивні експерименти, мозкові штурми, квізи, перегляд відео та розгляд резонансних кейсів. 

Президент Академії української преси, доктор філологічних наук, професор Валерій Іванов акцентував увагу на важливості фахової підготовки журналістів з урахуванням як передового світового досвіду, так і останніх подій.

Медіаекспертка Академії української преси, докторка педагогічних наук, професорка, завідувачка кафедри соціальних комунікацій Маріупольського державного університету Тетяна Іванова прокоментувала: “Дуже цікавий та конструктивний діалог вийшов з учасниками другого тренінгу «Інтерактивні методи навчання у процесі викладання дисциплін журналістського циклу». Вони продемонстрували високий рівень, як персональної відповідальності й лідерства у своїй професійний діяльності, так і знання принципів журналіської діяльності. Й ігри, і вправи… все перетворювалось на сумісну творчість та конструювання проведення їх вже для своїх студентських аудиторій. Дякую всім за участь та щирі побажання!”. 

Медіатренер, журналіст, кандидат філологічних наук, викладач КНУ імені Тараса Шевченка Андрій Юричко розповів: “Війна продемонструвала, що інформування аудиторії залишається  світовим пріоритетом. АУП разом з ФФН підготувала посібник та провела тренінги для викладачі журналістики, щоб перетворити навчання в цікавий інтерактивний процес”.

Gefördert durсh die Bundesrepublik Deutschland

За підтримки Федеративної Республіки Німеччина



#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right