Як розвивати критичне мислення та медіаграмотність на заняттях в початковій школі в умовах воєнного часу

09.09.2022  

13 вересня о 16:00 Академія української преси запрошує на онлайн-зустріч «Як розвивати критичне мислення та медіаграмотність на заняттях в початковій школі в умовах воєнного часу?».Зустріч відбувається в рамках постійнодіючої презентації ресурсу для вчительства – рубрики «Медіаграмотність в умовах війни», яка створена АУП у квітні 2022 року на Тулбоксі для вчителів (уроки вправи, заняття, в які інтегровані елементи медіаграмотності) https://toolbox.medialiteracy.org.ua/.

 

Долучитися до прямого ефіру можна на сторінці АУП у фейсбуці https://www.facebook.com/aupfoundation (радимо підписатися, щоб отримати нагадування про прямий ефір).

 

Від 27 квітня Академія української преси в партнерстві з Директоратом дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти МОН України запросила до участі в розробці вправ/занять для Тулбоксу для вчителів (уроки вправи, заняття, в які інтегровані елементи медіаграмотності) https://toolbox.medialiteracy.org.ua/. На прохання колег ми започатковували окрему рубрику «Медіаграмотність в умовах війни». Розміщений у вільному доступі для всіх зацікавлених освітян. Йдеться щодо інструментів медіаграмотності, верифікації контенту та інформаційної безпеки у воєнний час (критичне мислення, фактчекінг, аналіз джерел тощо) задля розпізнавання маніпуляцій та пропаганди; це практичні заняття з декодування фейків та маніпулятивної інформації.

І, ми маємо вже 30 вправ у рубриці «Медіаграмотність в умовах війни»https://toolbox.medialiteracy.org.ua/…/mediagramotn…/…

Модеруватиме онлайн-зустріч Оксана Волошенюк, менеджерка медіаосвітніх програм Академії української преси.

 

Запрошена гостя Оксана Ганик, вчителька-методистка початкової школи «Дивосвіт» м. Львова, вчителька медіаграмотності, співавторка навчального посібника «Медіаосвіта в початковій школі».

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right