1 500 кілометрів по місцях бойових дій, сотня записаних розмов, півтисячі фотографій, десятки годин відеозаписів та прямі включення в ефір закордоних каналів

14.06.2022  

1 500 кілометрів по місцях бойових дій, сотня записаних розмов, півтисячі фотографій, десятки годин відеозаписів та прямі включення в ефір закордоних каналів - результати міжнародного проєкту «Престури для іноземних журналістів до України» (“ReportingTours to Ukraine”).

«Можна побачити багато фотографій та відео про війну, але робота журналістів завжди самому перевіряти на місці всі факти та опитувати очевидців, - вважає президент АУП Валерій ІВАНОВ. - Закордонні журналісти проїхалися зруйнованою київщиною, чернігівщиною, харківщиною та побували на лінії фронту у запорізькій області. Поспілкувалися з представниками влади, військовими, волонтерами, мешканцями окупованих територій. Це десятки історій, кожна з яких важлива».

Публікації про Україну в рамках проєкту «Престури для іноземних журналістів до України» регулярно з`являються у зарубіжних медіа (на травень – вже близько двохсот публікацій, включаючи фотографії у впливових американських виданнях «Нью-Йорк таймс» та «Вашингтон пост»).

Метою проєкту є збільшення кількості та покращення якості журналістського висвітлення, що здійснюється зарубіжними медіа на теми війни та подій в Україні, відмовившись від повідомлень з неперевірених джерел.

Фотографії Андрія КОВАЛЕНКА та Валерія ІВАНОВА.

За надані бронежилети та шоломи АУП вдячна НСЖУ, за тактичні аптечки - НМПУ.

#ReportingToursUkraine

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right