Три кілометри до ворога - Престури для іноземних журналістів до України

11.06.2022  

Інтерв‘ювання голів Оріхівської громади Анатолія Хворостянова та голови Преображенської громади Володимира Сидуна щодо гуманітарної ситуації в регіоні зарубіжними журналістами з п`яти країн (Португалія, Румунія, Грузія, Болгарія, Чорногорія) під час престуру, який організовує Академія української преси в рамках міжнародного проєкту «Престури для іноземних журналістів до України» (“ReportingTours to Ukraine”).

Оріхівська ОТГ запоріжської області частково окупована, але вдалося поспілкуватися із жителями, які відмовилися евакуюватися. Про ситуації з доступом до ліків та медичної допомоги розповів португальський волонтер-лікар Jorge Andrino.

«Українці продовжують героїчний спротив російському вторгненню, - розповідає президент АУП Валерій ІВАНОВ. - Ми побували в трьох кілометрах від лінії фронту, бачимо, як ворог наносить артилерійські удари по населеним пунктам, вдаючись до тактики терору. Багато людей залишили свої домівки і перебралися в безпечні місця, але частина залишається і знаходиться під постійними обстрілами та на межі гуманітарної катастрофи. Ми показуємо закордонним журналістам життя та страждання українців на лінії фронту, світ має знати правду про «визволителів».

Публікації про Україну в рамках проєкту «Престури для іноземних журналістів до України» регулярно з`являються у зарубіжних медіа (на травень – вже близько двохсот публікацій, включаючи фотографії у впливових американських виданнях «Нью-Йорк таймс» та «Вашингтон пост»).

Метою проєкту є збільшення кількості та покращення якості журналістського висвітлення, що здійснюється зарубіжними медіа на теми війни та подій в Україні, відмовившись від повідомлень з неперевірених джерел.

Фотографії Андрія КОВАЛЕНКА та Валерія ІВАНОВА.

#ReportingToursUkraine

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right