В центрі зруйнованого Чернігова - Престури для іноземних журналістів до України

09.06.2022  

Зруйнований центр міста Чернігова та залишки міського стадіону - серед локацій, які знімають зарубіжні журналісти з п`яти країн (Португалія, Румунія, Грузія, Болгарія, Чорногорія) під час престуру, який організовує Академія української преси в рамках міжнародного проєкту «Престури для іноземних журналістів до України» (“ReportingTours to Ukraine”).

«Журналісти самі переконуються у відсутності серед цілей окупантів військових об‘єктів, – вказує президент АУП Валерій ІВАНОВ. – Російські війська цілеспрямовано б‘ють по цивільній інфраструктурі та жилим кварталам. Чернігів вистояв лише за рахунок мужності його захисників».

Публікації про Україну в рамках проєкту «Престури для іноземних журналістів до України» регулярно з`являються у зарубіжних медіа (на травень – вже близько двохсот публікацій, включаючи фотографії у впливових американських виданнях «Нью-Йорк таймс» та «Вашингтон пост»).

Метою проєкту є збільшення кількості та покращення якості журналістського висвітлення, що здійснюється зарубіжними медіа на теми війни та подій в Україні, відмовившись від повідомлень з неперевірених джерел.

Фотографії Андрія КОВАЛЕНКА та Валерія ІВАНОВА.

#ReportingTours

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right