Вчимося навчати в онлайні разом з вебінаром "Будь у тренді: МІГ в онлайн!"

15.12.2020  

14-15 грудня 2020 року відбувся  черговий авторський онлайн-тренінг «Будь у тренді: МІГ в онлайн!». Організувала захід Академія української преси за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу. 

Тренерками заходу були Тетяна Іванова, медіаексперта, докторка педагогічних наук, професорка, медіа та бізнестренерка, авторка численних підручників, посібників,  монографій, методичних рекомендацій з проблем формування  медіаграмотності та освіти дорослих та Світлана Ізбаш, медіатренерка, кандидатка педагогічних наук, доцентка, дослідниця андрагогічних принципів онлайн-навчання дорослих, розробниця багатьох вправ з медіаграмотності на цифрових онлайн ресурсах.

Валерій Іванов зауважив: «Тренінг по онлайн-технологіям в освіті “Будь у тренді: МІГ в онлайн!” завойовує нову й нову аудиторію. Дуже приємно, що зараз йде своєрідне змагання між різними кафедрами та університетами за право першими пройти навчання. Це найоб’єктивніший показник як рівня, так і потрібності цього тренінгу!».

Тетяна Іванова поділилася думками: «Вебінар “Будь у тренді: МІГ в онлайн!” переростає у внутрішньокорпоративний формат. Якщо раніше до нас на тренінг приходили педагоги і  вчителі з різних навчальних закладів, то зараз завдання проведення всіх активностей – це формат онлайн. Як зробити так, щоб передати інформацію залучаючи? Як не розгубити мотиваційний потенціал співробітників організації? І як зробити так, щоб твої ідеї запалювали і якомога швидше втілилися в життя організації? Саме ці питання обговорювалися на інтерактивному тренінгу Академія української преси. Учасники тренінгу навчилися на нових інтернет-платформах проводити диспут, мозкові штурми і дискусії. Особливо вразила учасників-правознавців рефлексивна гра “Королева”, в якій їм випало нелегке завдання – визначити ступінь винності героїв гри. Протягом двох днів ми дискутували сперечалися, знаходили відспівані на нелегкі питання, в тому числя і на ті, які поставила нас сьогоднішня ситуація перейшла в онлайн-формат через пандемію. Але лідери не опускають руки, вони шукають Нові шляхи … і знаходять їх!».

Світлана Ізбаш відзначила: «Ми намагаємося змінити ставлення учасників до процесу навчання, забезпечити довготривалу зацікавленість та увагу. Важливим стає саме процес навчання! Особливістю навчання чудових колег даної групи було те, що всі вони розуміють важливість налагодження чуттєвого емоційного зв'язку з суб'єктами освітнього процесу. Вони долучилися дізнатися як застосовувати онлайн-інструменти у навчанні, щоб забезпечити дотримання головних дидактичних принципів: наочності, доступності, зв'язку навчання з життям, активності і свідомості, індивідуального підходу, емоційності. Однією з умов успішного навчання на наших тренінгах є творчий підхід, експериментування власних ідей, розробка авторських вправ на онлайн-ресурсах та апробація в колі колег. Примітною особливістю є і те, що наші учасники пропонують деякі рішення роботи на онлайн-платформах, які і для нас, тренерів, стають відкриттям та ноу-хау. І це, звичайно, нас усіх надихає, мотивує, наповнює почуттями єдності, залученості, спільності та синегрії. Важливою умовою усвідомленого навчання є і те, що ми вводимо поступово учасників навчання у процес засвоєння нових знань через досвід практичної діяльності та спільної групової роботи, який відбувається у синхронному режимі онлайн-навчання».

Gefördert durсh die Bundesrepublik Deutschland

За підтримки Федеративної Республіки Німеччина

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right