Перші зустрічі по проєкту «Регіональна мережа журналістів за сталий розвиток на Донбасі»

07.11.2020  

6 листопада 2020 року відбулися перші зустрічі в рамках проєкту «Регіональна мережа журналістів за сталий розвиток на Донбасі». Перші три групи (із шести запланованих) розпочали роботу з досвідченими журналістами та медіатренерами.

«Сьогодні стартує масштабний проєкт за підтримки АУП та НСЖУ. У нас є бажання організувати навчання професійним стандартам та запустити дискусії щодо викликів, які постають перед сучасними журналістами, - розповів голова НСЖУ Сергій Томіленко. – Ми розкажемо про інструменти, якими мають володіти журналісти та блогери. Наша мета -  матеріали високої якості, з дотриманням професійних стандартів, які будуть поширюватися сучасними технологіями на широку аудиторію».

Перша група працює з першим секретарем НСЖУ, журналісткою та медіатренеркою Ліною Кущ, яка має не лише багаторічний досвід роботи в медіа, але й обрана у 2020 році членом Комісії з журналістської етики. Громадської організації, яка виступає за дотримання журналістських стандартів у сфері медіа.

«Моя група особлива, - стверджує Ліна Кущ. - У ній зібралися журналісти з Маріуполя, Костянтинівки, Бахмута та Ужгорода. Багато колег-журналістів зі сходу вимушені були виїхати з рідних місць. Але це люди, які опікуються Донбасом, пишуть на пов'язані теми».

Протягом листопада-грудня 2020 року заплановано 8 онлайн зустрічей тривалістю по 4 години для майже шестидесяти журналістів та блогерів, які працюють  у Донецькій та Луганській областях.

«Я не бачу цей проєкт як формальне навчання, - вважає доктор філологічних наук, професор, президент АУП Валерій Іванов. -  Це зосередженість на загальній меті: набути додаткових журналістських навичок та привернути увагу суспільства до проблем Донбасу».

За цей час журналісти:

☑ зможуть з точністю ідентифікувати недостовірну інформацію;

☑ отримають імунітет до маніпуляцій;

☑ актуалізують цінність журналістського досвіду;

☑напрацюють стратегію безпечної роботи у сучасних реаліях.

Проєкт реалізується Академією української преси спільно з Національною спілкою журналістів України в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують тринадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right