Інфотейнмент, блогер та стандарти. Про що говорили 6 травня на вебінарі АУП

06.05.2020  
Відповідальне висвітлення та межа між інформацією та розвагами - чим же ще займатися, як не розбиратися в нюансах, блогеру під час карантину. А також як налаштувати світло, ракурс камери, як правильно встановити штатив та чим монтувати відзняте відео. Це вивчали на вебінарі «Інфотейнмент для блогерів під час карантину. Як не розповсюджувати фейки і створювати якісний контент” 6-7 травня.
 
«Аудиторія підсвідомо реагує на сміх, сенсації та страх - ці принципи закладені в природі сприйняття інформації, - підкреслює президент АУП, професор Валерій Іванов. - Але кожен блогер має провести межу: він повідомляє корисне і важливе для аудиторії чи роздмухує істерію та паніку, технічно набираючи перегляди та лайки. З останнім і так чудово справляються боти, платною накрутка та фейки. А відповідальне інформування аудиторії, яке викликає інтерес та захоплення, має базуватися на принципах професійних стандартах роботи журналіста».
 
Якщо мова йде про принципи, то підходами до дотримання прав людини, розбудови відповідального демократичного суспільства, загрозами слідування політичним популізмом поділився координатор проектів Фонду Фрідріха Науманна за свободу Володимир Олійник. Він підкреслив напрямки діяльності фонду в Україні - створення вільного демократичного суспільства, де кожна людина відчуває як свободу дій так і відповідальність за них перед суспільством. Вільний громадянин не буде шкодити країні в якій живе.
 
Продюсерка Жанна Кузнецова розказала про побудову відеоматеріалів, акцентувала увагу на принципах перевірки фактів та правильному їхньому розміщенні у матеріалі, для досягнення максимальної ефективності (так, інколи в кадрі варто пустити сльозу і аудиторія ваша). Звернула увагу на привабливість посту/відео відповідно до часу, місця, актуальності, унікальності події та бажаної присутності відомої особи (це набирає перегляди).
 
Домашнім завданням стало відзняти відеоролик за принципом «5 кадрів». Нам не шкода, ми ділимося фотографією завдання.
 
Дводенний вебінар “Інфотейнмент для блогера під час карантину. Як не розповсюджувати фейки і створювати якісний контент” 6-7 травня 2020 року проводить Академія української преси за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу.
 
Наступний вебінар на цю тему запланований на 20-21 травня. Підпишіться на оновлення сторінки Академія Української Преси, щоб не пропустити початок реєстрації.
#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right