Як працювати з інформацією із зони конфлікту: правила, настанови та міжнародний досвід

03.07.2019  

У Києві 1-2 липня 2019 року Академія української преси за підтримки Представництва Фонду Фрідріха Науманна за Свободу провела дводенний семінар «Світові стандарти журналістики (в умовах збройних конфліктів)» для журналістів та студентів-журналістів.

Під час заходу говорили про те, що політичні права і свободи людини стоять на першому місці. Зокрема, право на правдиву інформацію та на альтернативні точки зору. «Саме це лежить в основі світових журналістських стандартів, – переконаний президент Академії української преси Валерій Іванов, — вони мають бути в основі будь якого журналістського матеріалу в Україні».

«Якщо зникла довіра до медіа — це пряма демонстрація поганої роботи журналіста, — каже медіатренер, викладач Інституту журанлістики Андрій Юричко, — Перевірка інформації у найбільшій кількості джерел забирає багато часу, інколи є ризик втратити актуальність новини, але вдячність аудиторії за повний та достовірний меседж із зони конфлікту того варта», — додає експерт.

Пьотр Андрусечко, журналіст «Gazeta Wyborcza», лауреат премії Гран-Прес «Журналіст року 2014» зауважує, що у конфлікті обидві сторони впевнені у своїй правоті та будь-якими методами готові це доводити: «Не губіться у судженнях та реальності. Залишатися поза конфліктом є обов’язком журналіста».

 

Масштабний трирічний спільний проект Академії української преси та Фонду Фрідріха Науманна за Свободу (за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини) спрямований на підвищення рівня кваліфікації українських журналістів.

Gefördert durсh die Bundesrepublik Deutschland
За підтримки Федеративної Республіки Німеччина

 

envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right