Професіоналізму немає меж!

16.10.2018  

Академія української преси та DW Akademie плідно готуються до циклу двофазових тренінгів!

6-10 жовтня ми провели тренінг для медіатренерів, які згодом передадуть всі отримані знання вам! 

Про своє бачення тренінгу та специфіку його побудови розповідав Ерік Альбрехт. Тренер DW Akademie зауважив, що головними елементами успішного тренінгу він вважає: «Отримані навички, активність та самостійна робота учасників, в той час, тренер має вміти слухати, розуміти аудиторію і знати, що вона потребує».


Цілі тренінгу, потреби групи, зміст, методи, наповненість! Що для цього треба знати, що потрібно вміти, як змінити відношення? 

Тренери проекту, обов`язково навчать розуміти, застосовувати, аналізувати, оцінювати та створювати тренінги з медіаграмотності для різних цільових аудиторії. 

Тренер, медіаексперт, доктор педагогічних наук, професор, керуючий партнер Академії української преси Тетяна Іванова зазначила: «Тренер не транслює знання, а формує навички, змінюючи установки учасників процесу навчання. Метою тренера-майстра є можливість дати людині повірити в себе, зробити себе краще, а це можливо тільки тоді, коли сам тренер вірить в людей та володіє не тільки інтелектом, але й позитивною харизмою».

Нагадаємо, що проектом передбачено дві фази тренінгів: перша — для «новачків», які ще не брали участі, але для їхньої роботи актуальне питання медіаграмотності. Друга — для мультиплікаторів, які вже пройшли тренінги з підготовки тренерів, поділилися з нами своїми досягнення та готові отримати нові знання під час посиленої фази тренінгів. 

Академія української преси повторно приносить свої вибачення тим, хто подавав заявки на другу фазу тренінгів та, на жаль, не пройшов. Умови участі залежали від рейтингово принципу протренованих вами учасників та обов’язковому проінформуванню про це організаторів, шляхом фотозвітів та анкет гугл-форми. 

Гарна новина для тих, хто тільки планує приєднатися до медіаосвітнього проекту — залишилися лічені дні до завершення реєстрації на першу фазу навчання, що відбудеться у Києві 29-31 жовтня. Не упустіть можливість, встигніть зареєструватися ТУТ>>> 

Щиро вдячні всім тренерам за співпрацю, як практикуючим, так і майбутнім! 

Давайте разом творити професійний медіапростір України та сприяти критичному споживанню інформації! 

Пам’ятайте, грамотна людина володіє словом, а медіаграмотна світом! 

Академія Deutsche Welle є провідною організацією Німеччини для розвитку міжнародних засобів масової інформації. Консультанти і тренери підтримують вільні і незалежні медіа з 1965 року. Організація пропонує міжкультурні та професійні навчальні семінари, програми і стажування для майбутніх журналістів. DW Академія також розробила магістерську програму «Міжнародні Медіа Студії», яка поєднує у собі навчання з розвитку ЗМІ, управління медіа, журналістики та комунікації.

#
envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right