Відбулася Медіашкола децентралізації у Краматорську

28.04.2018  

25-27 квітня 2018 року АУП провела заключну Медіашколу децентралізації для регіональних журналістів у місті Краматорськ.

Захід організувала Академія української преси за сприяння Програми «U-LEAD з Європою», що реалізується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за інформаційної підтримки Національної спілки журналістів України. Проект спрямований на підвищення якості фахового висвітлення реформи децентралізації в Україні. Навчання проходило під керівництвом провідних тренерів – Андрія Юричка та Анатолія Шалаєва.

Протягом трьох днів учасники ознайомилися з етапами та цілями реформи, проаналізували питання, які б цікавили п’ять ключових аудиторій (пенсіонери, службовці та чиновники, молодь та громадські активісти, підприємці та фермери, домогосподарки та домогосподарі). Побували на прес-конференції радника з питань фінансів Відокремленого підрозділу Донецького Центру Розвитку Місцевого Самоврядування Сергія Івахіна та поспілкувалися з заступником голови Шахівської ОТГ Олексієм Шапко.

Заступник голови Шахівської ОТГ Шапко Олексій ознайомив аудиторію з діяльність громади, відповів на поставлені запитання та наголосив, що їхня громада – перша, яка об’єдналася в Донецькій області.

Виконавчий директор Центру Громадянських Ініціатив, експерт з питань самоврядування та самоорганізації, модератор, тренер та організатор ділових публічних подій, член НСЖУ, журналіст-розслідувач Анатолій Шалаєв зауважив: «Якщо раніше в більшості випадків ми їхали до обласного центра з наших ОТГ, тепер більшість послуг має надаватися на місцях. На рівні області має залишитися медицина, культура, соціальна допомога, соціально-економічний розвиток громад».

Медіатренер та журналіст, кандидат філологічних наук, викладач кафедри періодичної преси Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка Андрій Юричко навів учасникам Медіашколи велику кількість практичних прикладів з міжнародного та вітчизняного досвіду стосовно питань децентралізації зазначив. 

По завершенню Медіашколи, журналісти-учасники підготували матеріали, що висвітлюють особливості реформи децентралізації в громадах області, для публікації в місцевій пресі та в збірнику Академії української преси «Децентралізація в Україні».

За підтримки:

ULEAD з Європою: Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку – програма, яка спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією. Підтримує створення прозорої і підзвітної багаторівневої системи управління, яка реагуватиме на потреби громадян.

 

envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right