Висвітлюємо медичну реформу в журналістських текстах правильно

18.04.2018  

Тема медичної реформи стала приводом для обговорення 16-17 квітня у Дніпрі. Захід організований Академією української преси спільно з Національною спілкою журналістів України за підтримки Фонду Фрідріха Науманна в Україні за фінансуванням Міністерства закордонних справ Німеччини.

Менеджер проектів Фонду Фрідріха Науманна Володимир Олійник відкриваючи семінар «Як зрозуміло писати про медичну реформу» детально розповів про історію Фонду, ретроспективні дані, що сприяли формуванню та діяльності організації ліберальної політики: «Важливим напрямком роботи Фонду є подолання корупції . Ключовим аспектом роботи  є свобода слова. Це домінуюче поняття ліберальної політики».

Президент Академії української преси Валерій Іванов розповів учасникам про діяльність міжнародної організації АУП та підкреслив фундаментальні позиції при створенні матеріалу на медичну тематику: «Експертна оцінка лікаря є необхідною в журналістських матеріалах. Зрозуміло, що журналіст не компетентна особа в медичній темі. Завжди базуйте свій матеріал на фактах, коментарях сказаними фахівцями в тій, або іншій темі, тоді ви дійсно будете корисними аудиторії».

Медіатренер, викладач Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка Андрій Юричко наголосив аудиторії про складність висвітлення реформи та зауважив: «Щоб висвітлювати медичну реформу журналісти зобов’язані мати належний рівень компетенції.  Адже, саме медична тема є вкрай чутливою для суспільства. Треба враховувати всі сторони питання в першу чергу – юридичну і етичну».

«Важливу роль у відіграються журналісти та громадські активісти.  Вони мають якісно проводити моніторинг та висвітлювати процес імплементації реформи на місцях» – додав Євгеній Гончар сімейний лікар, експерт медичної групи коаліції громадських організацій Реанімаційного Пакету Реформ (РПР), член Громадської ради при МОЗ України. 

Масштабний трирічний спільний проект Академії української преси та Фонду Фрідріха Науманна за Свободу (за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини) спрямований на підвищення рівня кваліфікації українських журналістів.

Gefördert durсh die Bundesrepublik Deutschland
За підтримки Федеративної Республіки Німеччина

envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right