Правильна подача та неупереджене інформування — головний механізм під час журналістської роботи

06.04.2018  

05-06 квітня 2018 року в Харкові  відбувся тренінг «Журналістика конфліктів: стереотипи, лексика, акценти». Захід організований Академією української преси за підтримки Black Sea Trust for Regional Cooperation, A Project of the German Marshall Fund of the U.S.

Дводенний захід мав за мету зробити наголос на формуванні суто практичних навичок щодо висвітлення конфліктів у журналістських матеріалах.  Тренінг пройшов під керівництвом провідних медіаекспертів України — Володимира Мостового та Андрія Юричка.

Андрій Юричко (ліворуч) Володимир Мостовий (праворуч)

Інформування учасників стосовно діяльності Академії української преси, завдання та цілі проекту «Журналістика конфліктів: стереотипи, лексика, акценти» окреслив виконавчий директор АУП Андрій Коваленко.

Засновник суспільно-політичного тижневика «Дзеркало тижня», екс-голова Комісії з журналістської етики Володимир Мостовий загострив увагу на роботі журналіста у конфліктний період та зазначив: «Завдання журналіста полягає у інформуванні суспільства про суть конфлікту, об'єктивне висвітлення аргументів сторін і спроби пошуку шляхів виходу з конфліктної ситуації».

Думку колеги поділив медіатренер, викладач Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка Андрій Юричко. Він зазначив що, будь-яка тема конфлікту викликатиме інтерес аудиторії, головне дотримуватися стандартних принципів під час роботи з інформацією: «Журналіст не може обійти повз висвітлення конфліктів, інакше він був би не журналіст. Але висвітлення конфліктів передбачає відповідальність перед аудиторією за достовірність, точність та повноту».

Проект здійснюється за підтримки
Black Sea Trust for Regional Cooperation,
A Project of the German Marshall Fund of the U.S.

envelopetagclockmagnifiercrosschevron-uparrow-leftarrow-right